İlçemizde bu yıl 13.kez kapılarını açan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.
TARİŞ'in Balçık mevkiindeki pamuk depolarının olduğu fuar alanında gerçekleşen açılışa Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve birlik başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreni Milas Yörük Obaları Derneği tarafından gerçekleştirilen halk oyunu gösterisiyle devam etti.
Halk oyunu gösterisinin ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat törenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Başkan Tokat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte stantları ziyaret etti. Tüm fuar katılımcılarına ‘bereketli kazançlar’ dileyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tüm vatandaşları 03-06 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 13. Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na davet etti.
Bu fuar sayesinde Milas tarımına çok önemli hizmetler verildi
Açılış konuşmasında Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ilçemiz açısından önemine değinen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “13.sünü açtığımız Milas fuarımızın açılış törenine hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.
Başkan Tokat; “13 yıl önce bu maceraya başladığımızda heyecanlıydık, beklentilerimiz vardı, hedeflerimiz vardı ve ortak akıl ve kurumlar arası iş birliği ile belki de Milas’ta ilk ve en iyi başardığımız çalışmalardan birisi bu fuar oldu. Bu fuar eğer yapılıyorsa önce TARİŞ demektir. TARİŞ Pamuk kooperatifimize başlangıçta burası için fuarın oluşması noktasındaki gösterdikleri anlayıştan ve destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu fuar sayesinde Milas tarımına çok önemli hizmetler verildi.
Amacımız Milas tarımına hizmet etmektir.
Başta zeytinciliğimiz olmak üzere birçok tarımsal faaliyette Milas’ta önemli aşamalar kaydedildi bu fuarın bize kazandırdığı ufuk sayesinde. Burada sunulan teknoloji, bilgi ve deneyim, üreticilerimizin elde ettikleri makineler ve bilgiler tarıma daha farklı bakmamıza üretimde kaliteyi hedeflememize, pazarlama ve tanıtma noktasında başka şeyler yapma konusunda ip uçları verdi. Bu sayede de 2009’larda 6 tane olan zeytinyağı markamız şu anda 80 küsur markaya ulaştı. Önce ulusal coğrafi işaret aldı. Sonra AB coğrafi işaretini aldı. Şu anda Türkiye’nin coğrafi işaret almış tek zeytinyağı Milas zeytinyağı. Milas’ın fuarlarla anılan bir kent haline gelmesi bunun daha da ilerleterek devam ettirilmesi bizim arzumuzdur. Milas Belediye Başkanı olarak, bu fuar noktasında başlangıçtan beri belki de en hassas ve en öz verili yaklaşan arkadaşlarınızdan biriyiz. Milas Belediyesi olarak ve şahsım olarak bu fuarın başarılı olması için çok çalıştık. Amacımız Milas tarımına hizmet etmektir” dedi
Konuşmasının sonunda fuarın bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, fuarın hayırlı olmasını diledi.
Yorum Yazın