Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI’NIN GENEL KURULU YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI’NIN GENEL KURULU YAPILDI
S. S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurulda yönetim için seçim de yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçimlerde mevcut başkan Kamil Gül güven tazeledi.

S. S. 153 Nolu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kurum amirleri, oda başkanları, gaziler, mahalle muhtarları, kooperatif üyelerinin katılımıyla kooperatifin hizmet binası bahçesinde gerçekleştirildi.
KOOPERATİFMİZ KATMA DEĞER YARATMAKTA
Saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşımızın seslendirilmesinin ardından genel kurulun divan heyeti oluşturuldu.
Daha sonra ise kürsüye gelen Kooperatif Başkanı Kamil Gül açılış konuşmasını yaptı.
Kooperatifin 1952 yılında kurulduğunu, 1990 yılında bölgemizde ilk kontinü tesisini kurarak ortaklara, bölge çiftçisine ve ekonomisine hizmet etmeye başladığını belirten Başkan Gül şöyle devam etti.
“1037 ortağı, 245 ton/gün zeytin işleme kapasitesi, 1 milyon 500 bin kilogram zeytinyağı depolama kapasitesi ile ortaklarına hizmet vermekte.
Kooperatifimiz ondalık oranlarını piyasa şartlarına göre düşük tutmakta ortaklarımızın ürününü en sağlıklı şekilde çıkartması için dip zeytinlerini ayrı, baş zeytinlerini ayrı, organik zeytinlerini ayrı işleyerek, soğuk ve sıcak sıkım yaparak ortaklarımızın ürünlerinin kalitesini arttırarak, katma değer yaratmakta.
Kooperatifimiz ortakları zeytinle ilişkili bütün levazım malzemelerini kooperatifimizden karşılamakta. Plastik kasa, zeytin silkme makinesi, sergilik naylon, krom zeytinyağı tanklarını 1 ay, 3 ay vadeli, üretici kartlar, tüm banka kredi kartları ile uygun koşullarda alabilirler.
Kaliteli zeytinyağı üretimi için son dört yıl içinde 270 adet olan 500 kilogram kapasiteli plastik kasa sayımızı 410 adete çıkarttık.
Kooperatifimizin, ilimiz ve ilçemizin tanıtımını yapmak üzere zeytin ve zeytinyağı satış mağazası açıldı.
Milas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun 12.04.2022 tarih ve 2022/29 sayılı kararı gereği Kooperatifimize tahsis edilen 2 Ada, 278 numaralı 6.884,96 m2 yüzölçümlü parselin Yapı ruhsatının 20.05.2023 tarihine kadar alınması gerektiğinden 1.728 m2 kapalı alanı 3.875,65 m2 toplam inşaat alanı olan inşaat projesinin yapı ruhsatı 27.03.2023 tarihinde alınmıştır.
Gazilerimize ortaklarımızla aynı şartlarla zeytinyağı fabrikasında sıkım yapma olanağı sağlandı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çiftçilerimize sağlamış olduğu % 50 Tarımsal hibe desteği programı aracılığıyla çiftçilerimize krom tank ve zeytin silkme makinesi desteği sağlandı.
Zeytin üreticilerimize zeytincilikle ilgili yaprak, toprak, su analizleri yaptırıldı. Üreticilerimizin talepleri doğrultusunda Ziraat Mühendisi desteği verildi.
Anaokul, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine zeytincilik ve tadım eğitimleri düzenlendi.
Kooperatifimiz İş ortağımız olan Özbaşak Yem, Cp Yem, Özlem Yem, Söke Un, Oryağ Küspe, Gübretaş, Toros, RTM, Meryem, Minareller, Poyraz, Gençtar, Opet firmaları ile çalışarak ortaklarımıza hizmet vermektedir.
Kooperatifimiz Denizbank, TEB, Ziraatbank, Yapı Kredi, İş Bankası, Şekerbank ile çalışmakta.”
Başkan Gül’ün ardından kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zeytinyağı konusunda alınan mesafeye vurgu yaparak, Milas zeytinyağının ulusal ve uluslararası arenada aranılan istenilen bir yağ olduğunu ifade etti.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise, TARİŞ denildiği zaman aklına ilk olarak İzmir Konak’taki TARİŞ mağazasının ve orada satılan ürünlerin geldiğini ifade ederek, Genel Kurul’un hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından bazı ortaklara plaket takdim edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ise yeni yönetimin belirlenmesi için seçimlere geçildi.
Mevcut başkan Kamil Gül’ün tek liste ile girdiği seçimde Yönetim Kurulu ve Delege listesi şu isimlerden oluştu
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER
Kamil Gül
Mustafa Yaşar Yılmaz
Abdurrahman Ateşoğlu
Ahmet Durmaz
YEDEK ÜYELER
Hüseyin İnpınar
Gazi Kıran
Sadettin Ölmez
Mustafa Karaca
KOOPERATİF TEMSİLCİSİ (DELEGE) ASİL ÜYELER
Kamil Gül
Suat Özcan Kayrak
Mustafa Çobankara
Mehmet Zafer Sakallı
YEDEK ÜYELER
Ersin Kaya
Fatma Atılgan
Hasan Başpınar
Adnan Onay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇAYIRLI ADAY ADAYLIĞINI 3 ARALIK’TA AÇIKLIYOR.Önceki Haber

ÇAYIRLI ADAY ADAYLIĞINI 3 ARALIK’TA AÇIK...

GÜNDÜZ VAKTİ MİLAS’IN MERKEZİNDE SİLAHLI SALDIRI.Sonraki Haber

GÜNDÜZ VAKTİ MİLAS’IN MERKEZİNDE SİLAHLI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar