Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

BALIKÇILARDAN MEMNUNİYET VURGUSU;

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BALIKÇILARDAN MEMNUNİYET VURGUSU;
S.S. Boğaziçi Su ürünleri kooperatifi sektörün aldığı destekleri ve yürütülen çalışmaları aktararak İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Öneri ve şikayetlerimizi her zaman dikkate alıyorlar” dedi.

Milas özellikle Boğaziçi bölgesinde su ürünleri ve balıkçılık konusunda son yıllarda yeni yatırımlar ve aldığı destekler ile dikkat çekiyor.

Bu konuda gazetemize açıklamada bulunan S.S. Boğaziçi Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Bülent Kınış, balıkçıların memnuniyetlerini dile getirerek yürütülen çalışmaları özetledi. Başkan Kınış, “Boğaziçi Mah., kendine has deniz ürünleriyle çok değerli ve su ürünleri avcılığı açısından da stratejik bir yerdir. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Muğla’da faaliyetlerini sürdüren balıkçıların çalışma ve yaşam koşullarını rehabilite etmek amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Kooperatifimiz ve Muhtarlığımızın talepleriyle,

Boğaziçi Balıkçı Barınağı’nın zemin etüt ve sondaj çalışmaları müdürlük ekiplerince yerinde incelenmiştir. Bölgede çok uzun zamandır barınak sorunu yaşanmaktadır. “Cumhurbaşkanımızın desteği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın girişimleriyle Boğaziçi mevkiinde 100 teknelik balıkçı barınağı projesi başlatılmıştır. ” dedi.

Balıkçıların aldıkları destekler konusunda da bilgi veren Boğaziçi Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Bülent Kınış, “2023 yılında; Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığınca; 134 adet balıkçıya 654.687,5 TL destekleme ödemesi yapıldı.  Ayrıca balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadın balıkçılara, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının %25 fazlası ödendi.

Balıkçı gemileri Liman Başkanlıklarından almış oldukları ÖTV’siz Yakıt Alım Defteri ile indirimli akaryakıt kullanabilmektedirler.

Tüm balıkçılarımızı ilgilendiren av aracı markalama ve Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi gibi işlemlerde; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Boğaziçi Mahallesine gelerek işlemleri toplu şekilde gerçekleştirmektedir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenli olarak denizlerde hayalet ağ temizliği ve balıklandırma çalışmaları yapılmakta buda bizleri ve balıkçılığımızın geleceğini olumlu yönde desteklemektedir.”

İl Tarım ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bölgede sıklıkla denetim yaptığını ifade eden Başkan Kınış, öneri ve şikayetlerinin her zaman dikkate alındığını sözlerine ekleyerek emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
EKİM AYI MECLİSİ 6 EKİM’DEÖnceki Haber

EKİM AYI MECLİSİ 6 EKİM’DE

Bodrum Susuzlukla Karşı KarşıyaSonraki Haber

Bodrum Susuzlukla Karşı Karşıya

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar