Yeterli bir kamyon ve TIR garajı olmaması nedeniyle şehir içine park etmek zorunda kalan kamyon ve TIR’lara her seferinde 132 TL ceza kesiliyor.
Milas’taki kamyon ve TIR’lar için garaj yeri aranıyor. Kentteki 1000’den çok kamyon ve TIR için uygun bir yerde, yeterli bir garaj yeri bulunması amacıyla Milas Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, kamyon ve TIR garajı için çeşitli seçenekler üzerinde durulurken konunun Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşülerek ortak çözüm aranması görüşü benimsendi.
Milas’ta çoğu Güllük limanına maden taşımasında çalışan 1000’den çok kamyon ve TIR için garaj yeri aranıyor. Kamyonların ve TIR’ların garaj yeri olmaması nedeniyle şehir içine park etmek zorunda kalması nedeniyle her sefer için 132 TL ceza ödemek zorunda kalan kamyonlar ve TIR’lar için uygun garaj yeri bulunması amacıyla MİTSO’da bir toplantı yapıldı. Toplantıya MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, S.S. 188 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kayır, S.S. Milas Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Ötenen, Milas Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Tolga Ay, Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ali Avcı ve Milas Kent Konseyi TIR Parkı Çalışma Grubundan Tan Durmaz katıldılar. Toplantıda Milas’ta uygun bir yerde, yeterli alana sahip bir kamyon ve TIR garajı yapılması için çeşitli seçenekler değerlendirildi. Toplantı sonunda konun ve oluşturulan seçeneklerin Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşülmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, sorunun çözümü için MİTSO olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Reşit Özer, Milas OSB’nin genişletilmesi aşamasında kamyon ve TIR garajının aynı arazi üzerinde konumlandırılabileceğini belirtti.
Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal da konunun 15 yıldır Milas’ın gündeminde olduğunu ve kendilerinin de kamyon ve TIR garajı talebiyle resmi başvurularda bulunduklarını anlatarak ancak Milas’taki arazi kısıtlılığı nedeniyle yeterli yer bulunamadığını ifade etti. Paskal konuşmasında, Milas’ta 1000’in üzerinde kamyon ve TIR bulunduğuna dikkat çekerek kamyon ve TIR garajı sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.
S.S. Milas Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Ötenen ise daha önce, Hayıtlı Mahallesindeki eski mezarlık alanında kamyon garajı için yer gösterildiğini ancak o alana belediye ek hizmet binası yapılınca Belediyenin kendilerine TOKİ konutlarındaki alanı tahsis ettiğini fakat artık bu yerin yeterli gelmediğini bildirdi.
S.S. 188 No’lu Mottaş Kooperatifi Başkanı Ali Kayır da konuşmasında şehir içine park etmek zorunda kalan kamyon veya TIR’lar için günlük 132 TL ceza kesildiğini belirterek kendilerinin de Milas’ta yeterli bir kamyon ve TIR garajı bulunmadığı gerekçesiyle kesilen cezalara itiraz ettiklerini söyledi.
Milas Kent Konseyi TIR Garajı Çalışma Grubu adına toplantıya katılan Tan Durmaz ise Milas Kent Konseyi’nin ilçedeki kamyon ve TIR garajı konusunu çözümlenmesi gereken önemli bir sorun olarak gördüğü için bu konuda bir çalışma grubu oluşturduğunu belirterek soruna çözüm yolu bulmak için çalışma yürüttüklerini anlattı.
MİTSO’da yapılan ve ilçedeki kamyon ve TIR’ların garaj sorununun çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, sorunun çözümü için öncelikle Milas Belediye Başkanlığı ve Milas Kaymakamlığı ile bir görüşme yapılması ve ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.
Yorum Yazın