Milas Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. 9 ana 7 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında Labranda Su’ya zam yapılması da vardı. Üretim ham maddelerinin döviz kuru üzerinden satın alındığına dikkat çekilerek, satış fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi talep edildi.
Milas Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. 9 ana 7 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında Labranda Su’ya zam yapılması da vardı. Üretim ham maddelerinin döviz kuru üzerinden satın alındığına dikkat çekilerek, satış fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi talep edildi.
Milas Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.
Gündemin ilk beş maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
Belediyenin 2022 Mali Yılı Gider Bütçesinin ihtiyacı karşılamayacağı anlaşıldığından, mali yıl içerisinde harcanması zorunlu bulunan 2022 Mali Yılı Gider Bütçesine Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37’nci maddesi gereğince, yeni gelir kaynakları ve Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması tablosunda borçlanma gösterilmesi koşulu ile toplam 108.000.000,00.-TL Ek Ödenek verilmesi talebi görüşüldü. Madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
SUYA ZAM YOLDA
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nce üretilen, dolum ve satışı yapılan Labranda Su Fiyatlarının üretim hammaddeleri tamamen döviz kuru üzerinden satın alınmakta. Döviz kurlarındaki iniş çıkışlar dikkate alınarak damacana ve pet-su grubu satış fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi gündemin önemli maddeleri arasındaydı. Bu maddede Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
İMAR KOMİSYON RAPORLARININ GÖRÜŞÜLMESİ
Toplantı daha sonra imar komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti. 7 madde oy çokluğu ve birliğiyle kabul edilirken, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün; İlçemiz, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zindaf Çanacık Mevkii’nde Birol BURSA tarafından yapılması planlanan “İasos Yat Limanı” projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED Raporu’na ilişkin kurum görüşülmesi” maddesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
KAPASİTE ARTIŞINA ONAY
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün; İlçemiz, Akkovanlık Mahallesi, Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Maden Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED Raporu’na ilişkin kurum görüşü talebi maddesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
RÜZGAR ENERJİLERİNE ONAY ÇIKMADI
Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün; Aydın ve Muğla İlleri, Karpuzlu ve Milas İlçeleri sınırları içerisinde kalan Kösrelikbaşı, Yaylacıkkırbeleni, Çakmak ve Palamut Mevkiilerinde EN 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Falp Rüzgar Enerji Santrali (30 Adet Türbin / 126 MWm/125 MWe)” projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED Raporunun incelenmesi talebi maddesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Komisyon ÇED raporu doğrultusunda, yapılması planlanan çalışmanın doğaya zarar verebileceğine dikkat çekti.
2022 HAZİRAN AYI MECLİS EK GÜNDEMİ:
Ek gündem ise 7 maddeden oluştu. 4 madde İmar Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğünde kullanılmak üzere 3 adet Camlıvan Kombi Kamyonet alınması talebi ise oy birliği ile kabul edildi.
KIRSAL MAHALLELER TESPİT EDİLDİ
Kırsal Mahalle Tespiti Ön İnceleme Komisyonunun hazırlamış olduğu raporu görüşülmesi maddesi İmar Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
İmar Komisyonuna havale edilen Kırsal Mahalle Tespiti ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonunun raporunun görüşülmesi maddesi oy çokluğu ile karara bağlandı.
Yorum Yazın