Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Yörük kültürünün yaşatılması için 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren, 114 üyesi bulunan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Aşkıdil Akarca Salonu’nda gerçekleştirdi. Yeni yönetimin belirlenmesi için yapılan seçimlerde ise tek liste oylamaya sunuldu. Mevcut Başkan Mevlüt Kiriş, yeniden başkanlığa seçildi. Derneğin bazı tüzük maddelerinde ise değişikliklere gidildi.

Divan heyetine Abdullah İnpınar ve Pelin Kara’nın seçilmesiyle başlayan genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
TÜRKLERİN MÜHRÜNÜ VURMAK İÇİN MÜCADELE VERMEKTEYİZ
CHP Muğla Eski Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Ziraat Odası Eski Başkanı İsmail Atıcı, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Savaş Ergül, THK Milas Şube Başkanı Faik Baklan, Derneğin Hanım Ağası İlknur Öner, MHP Milas Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek, mahalle muhtarları ve üyelerin katıldığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Mevlüt Kiriş, katılımcılara hoş geldiniz diyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 100. yılında ve Cumhuriyet Bayramımıza günler kala Genel Kurul yapmanın büyük heyecanı içindeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkarak, ülke olarak bölgemizde daha da güçlenerek yürümeye ve Türk Devletleri ile birlikte dünyaya yürüyen Türklerin mührünü vurmak için mücadele vermekteyiz. Tabi ki de bu hedefte yürürken önümüze şer odakları çıkabilir, enerjimizi azaltabilir, yolumuza setler gerebilirler. Ancak biz yürüyen Türkler birlik ve beraberliğimiz sayesinde ve atalarımızın bize miras bıraktığı Türklük, Yörüklük kimliğini ortak bir paydada buluşturarak bu engelleri aşacağız” dedi.
BİZ HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİZ
Konuşmasını daha önce yönetimde görev alanlara ve destekte bulunanlara teşekkür ederek sürdüren Kiriş, “Bu ve bundan önceki yönetimlerimize güvendiniz. Bizleri tekrar göreve seçtiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Sizleri mahcup etmeyeceğiz. Bundan sonra daha da çok çalışarak yörüklüğümüzü her platformda anlatıp, yaşatacağız ve çocuklarımıza, gençlerimize özümüzü hatırlatacağız. Kuruluşumuzdan bugüne aramızdan ayrılanlar, vefat edenler, kendilerine yeni yollar çizenlerde olabilir biz hiç kimseye kırgın değiliz. Bizlerle yol yürüyen siz kıymetli üyelerimiz bizlere daha da çok güç verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Derneğimizin kapıları herkese açık, kendini bilen yörüklük şuurunu yaşayan yaşatan herkes bizim için kıymetlidir. Bugüne kadar hizmetini ve enerjisini bizlere ayıran kurucu üyemiz Mehmet Kara başkanıma, kurucu üyemiz ve en son yönetime kadar yanımızda duran benim Akşemsettin’im olan Abdullah İnpınar hocama ve ismini sayamadığım bütün üyelere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
DAHA DA ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ
27 Ekim 2023 Cuma günü Kızılcayıkık Mahallesi’nde Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Mahalle Muhtarlığının desteği ile Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir TOY düzenleyeceklerini ifade eden Kiriş, “Bütün üyelerimiz, siz misafirlerimiz ve tüm Milas halkını şimdiden davet ediyoruz. Genel Kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyorum, yönetim, denetim asil ve yedeklerine seçilen yeni üyelere başarılar diliyorum. Daha çok çalışacakları ve emek verecekleri 2. yüzyıla adım atmış bulunmaktayız. Daha da çok başarılı olacağız. Rabbim emeklerimizi boşa çevirmesin. Ne Mutlu Türküm diyene Ne Mutlu Yörük olana” dedi.
YAPTIĞIMIZ DEĞİŞİKLİK İLE ÖĞRENCİLERİMİZE BURS SAĞLAYABİLECEĞİZ
Kiriş’in yaptığı konuşmanın ardından genel kurul, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak üyeler tarafında ibra edilmesiyle devam etti.
Gündem maddeleri arasında derneğin bazı tüzük maddelerinin değişimi de yer aldı. Tüzükle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kiriş, “Bazı noktalarda faaliyet yapmak istiyoruz. Ancak önümüze tüzük takılıyor. Etkinliklerimiz ve duyurularımızın sosyal medyadan da anında paylaşmak için bu konuyu da ilave ettik. Önceliğimiz derneğimiz üyesi olan bakıma muhtaç çocuklarımız, gençlerimiz var. İl dışına okumaya giden ve günümüz şartlarında zorlanan özellikle ev kiraları ile sıkıntılar yaşayan öğrencilerimiz var. Bu konuda başvuru yaptılar ama biz tüzüğümüzde bu başvurulara uygun maddeler olmadığı için dönüş yapamadık. Yaptığımız değişiklik ile öğrencilerimize burs sağlayabileceğiz. Belki Türkiye’de ilk defa bizim tüzüğümüzde yer alan organ değişikliğine karar verdik. Bunlar gençlik kolları, kadın kolları ve danışma meclisi oluşturulmasına karar verildi” dedi.
TOPUZ: “TOPRAKLARIMIZI SATMAYALIM”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP Muğla Eski Milletvekili Fevzi Topuz ise Filistin-İsrail savaşına dikkat çekerken, “İsrail oradaki gariban insanların topraklarını alarak oraya çöreklendi. Bugün ülkemizde de böyle bazı gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. Biz Yörükler olarak kendi kültürümüzü ve toprağımızı korumak zorundayız. Topraklarımızı satmayalım!” dedi.
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Genel Kurul’da tek liste üzerinden yapılan seçim ile Mevlüt Kiriş güven tazeledi…
Listedeki isimler ise şöyle;
Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Mevlüt Kiriş, Hakkı Çoban, Alaattin Kurtuluş, Zafer Özkan, Güler Kübra Güngör, Serpil Balcılar ve Nazmi Özbey.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Ali Karakaya, Zuhal Kaplı, Bayram Arıcı, Fatma Çiftçi, Ayhan Demirçivi, Gülsüm Antuntaş, Alper Akar.
Denetim Kurulu Asil Üyeler; Refik Bozkurt, Nurettin Demir, Pembegül Çoban.
Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Hakkı Dörtyollu, Sedat Karacan, Ahmet Akçin.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİZO’dan Eğitim ve BilgilendirmeÖnceki Haber

MİZO’dan Eğitim ve Bilgilendirme

Başkan Tokat Muhtarlarla Bir Araya GeldiSonraki Haber

Başkan Tokat Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar