Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, şoför esnafının artık dayanacak gücü kalmadığını, acilen devlet ve yerel yönetimler destek sağlamazsa şoför esnafının taşıma faaliyetini durduracağını belirtiyor.
Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, bölgedeki medya kuruluşlarına yazılı bir açıklama göndererek; denizde ve karada taşımacılık yapan esnafın, akaryakıt fiyatları başta olmak üzere tüm girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle taşıma faaliyetini yapamaz duruma geldiğine dikkat çekti. Oda Başkanı Paskal; “Şoför kontak kapatmak üzere” dedi.
Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, şoför esnafının artık dayanacak gücü kalmadığını, acilen devlet ve yerel yönetimler destek sağlamazsa şoför esnafının taşıma faaliyetini durduracağını belirtiyor.
Oda Başkanı Paskal’ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:
“Bilindiği üzere odamız, taşımacı esnaflarımızdan oluşan bir meslek kuruluşudur. Son 2 yıldır tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkileyen pandemi süreci, esnafımıza zor günler yaşatmıştır. Bütün bunların yanında ekonomik kriz ve taşıma giderlerindeki anormal artışlar bizleri bu faaliyeti yapamaz duruma getirmiştir.
Muğla Büyükşehir Belediyesi denetimindeki özel halk otobüsleri, akaryakıt fiyatlarındaki ve diğer taşıma girdilerindeki (yedek parça, sigorta, kasko, araç bakımı, amortisman vb.) yüksek ve anormal artışların yanı sıra ücretsiz taşımadaki desteğin 2018 yılından bu yana arttırılmaması sebebiyle durma noktasına gelmiştir.
Bunun yanında taksici esnafımız da yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı çok zor durumdadır. Pandemi döneminde hiç çalışmayan servisçi esnafımızın durumu da içler acısıdır. Kamyoncu-kamyonetçi esnafımız ve deniz ve iç sularda yolcu taşımacılığı yapan esnafımız için de durum aynıdır. Bu taşıma faaliyetini devam ettirebilmek için acilen hem devletimizin yetkili organlarından, hem de yerel yönetimlerden esnafımıza destek sağlanmalıdır.
İlgili bakanlıklar tarafından özel halk otobüslerindeki ücretsiz taşıma gözden geçirilmeli ve ücretsiz taşımaya 2018 yılından bu yana yapılmayan devlet desteği artışı yapılmalıdır. Taşımacı esnafımıza ÖTV’siz akaryakıt desteği, ticari araçlardaki sigortalarda indirim, vergi ve harçlardaki destekler hayata geçirilmelidir.
Sonuç olarak taşımacı esnafımıza hem merkezi, hem de yerel yönetimler tarafından bu destekler sağlanamadığı takdirde esnaf bu faaliyeti durdurmak zorunda kalacaktır. Kamu taşımacılığı yapan esnafımız uzun zamandan beri tamamen zararına bu taşımayı gerçekleştirmektedir.
Yukarıda bahsettiğimiz iyileştirme ve destekler sağlanamadığı takdirde esnafımız bu kamu taşımacılığını yapamaz duruma geldiği için bu faaliyeti sonlandırmak zorunda kalacaktır.”
Yorum Yazın