Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

YİĞİTKAYA’NIN SKM AÇILIŞI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YİĞİTKAYA’NIN SKM AÇILIŞI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ
Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kadar çalışmalarını koordine edeceği Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını bugün kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Başkan Adayı Yiğitkaya; “1989’dan bu yana yani 35 yıldır aynı zihniyetin yönettiği bu kent ne geçmişin izlerini taşıyor, ne de geleceğin. Medeniyetlere başkentlik yapmış, ışıklar ülkesi Milas diyorlar ancak bu kadim kentin tarihine sahip çıkamadılar. Şehrin hemen girişinde barakayı andıran terminal ise bu kentin, gelişmemiş bir kasaba görüntüsünde olduğunu kanıtlıyor. Gelin hep birlikte bu talihsizliği değiştirelim. 1 Nisan sabahı Milas’ı birlikte yönetelim, geleceğe birlikte taşıyalım” derken açılışa katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ise; “İmar sorunu çözülmediği için Muğla’nın her tarafı kaçak yapı cennetine dönüşmüş” dedi.

Merkez Hacıilyas Mahallesi Menteşe Caddesi üzerinde bugün kalabalık bir katılımla gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına; Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, önceki dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, eski dönem Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, İttifak Ortağı MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun, ittifak ortağı her iki partinin Muğla ve Milas ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları, Oda ve derneklerin başkan ve yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı ve partililer katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik yaptı. Çelik, MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun’u da kürsüye davet başladığı konuşmasında; “Uzun yıllar hizmetsizlikle boğuşan Milas’ı yeniden inşa edecek, uygarlıklara başkentlik yapmış bu asil kenti yeniden hizmetle buluşturacak asil adam; özü, sözü doğru adam, siyasette adı dürüstlükle, mertlikle anılan Rüştü Yiğitkaya’yı huzurlarınıza davet ediyorum” dedi.


“MUĞLA ‘AYDIN’LANACAK, MİLAS ‘RÜŞTÜ’NÜ İSPAT EDECEK”
Yiğitkaya, Çelik ve Ongun’un birlikte kalabalığı selamlamasının ardından konuşan MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler diyoruz ki; Cumhur İttifakı varsa umut vardır, ufuk vardır, huzur vardır, ruh vardır, duruş vardır. Cumhur İttifakı’nın kuruluş felsefesine uygun olarak Milas’ı hak ettiği yere taşımak için, sen-ben değil, biz olarak mücadelemize devam edeceğiz. 31 Mart’a kadar ev ev, kapı kapı, mahalle mahalle gezerek Milas’ı iktidarla buluşturacağız. Konuşmamı bir sloganla tamamlamak istiyorum: Muğla ‘Aydın’lanacak, Milas ‘Rüştü’nü ispat edecek” dedi.
“SİYASET SADECE BİR KELİMEDEN İBARET DEĞİLDİR”
Ongun’un ardından bir kez daha kürsüye gelen AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik; “Birazdan adaylarımız sizlerin huzuruna gelerek; Milas’ı, Muğla’yı nasıl bir yaşanabilir bir yer olabilir, hangi projelerle bunu yapacaklarını, bugüne kadar neden yapılmadığını anlatacaklar. Ben sadece şunu söyleyerek huzurlarınızdan ayrılmak istiyorum. Siyaset sadece bir kelimeden ibaret değildir. Siyaset, birilerine makam aracı, birilerine makam verme aracı hiç değildir. Siyaset dediğin; Millete, ihtiyacı olana hizmet etmiyorsa boştur, boş. Bu nedenle diyorum ki yıllarca sizi boş vaatlerle kandırıp, ayağınızı çamurdan, başınızı yağmurdan kurtarmayanlara bu dönem dur diyecek misiniz?” diyerek sözlerini tamamladı.
“MİLAS, ZAMANI, PROJELERİ ÇALNMIŞ BİR İLÇEMİZ”
AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’in ardından kürsüye davet edilen MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat; “Alana geldiğimde Cumhur İttifakı’nın kokusunu o kadar güzel aldım ki, kafamı yukarı kaldırıp baktığımda tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi birbiriyle kaynaşmış, bütünleşmiş, birbirine inanmış, güvenmiş, yola çıkmış arkadaşlarımı gördüm. 
Milas bizim için Muğla’nın en kıymetli ilçelerinden birisi ama zamanı, projeleri çalınmış bir ilçemiz. Emin olun, bir daha Milas’ın bir 5 yılını daha çalmalarına bu kalabalık müsaade etmeyecektir. Milas’ın hizmete ihtiyacı var. Hem büyükşehirden, hem merkezi hükümetten hak ettiği hizmetleri bu kez alacak. Çünkü bu sefer bu işi bitireceğiz” dedi.
İl Başkanı Akarfırat’ın ardından, AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Akercan da kürsüye gelerek hem Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni, hem de başta Milas olmak üzere 13 ilçeyi gerçek belediyecilikle tanıştırarak, bugüne kadar alınamayan hizmetleri vatandaşa ulaştıracaklarını söyledi.
“MİLAS’IN KAYBEDECEK BİR 5 YILI DAHA YOK”
Akercan’ın ardından önceki dönem Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan kürsüye gelerek, kalabalığı coşturan bir konuşma yaptı. Gökcan; “Bundan 5 yıl önceki seçimlerin öncesinde Milas’a çok defa gelip gittik. Milas’ın kaybedecek 5 yılı yok demiştik. Maalesef az bir oy ile Milas’ı kaybettik. Bu 5 yıl içinde Milas neleri kaybetti şöyle bir düşünün. 
Bildiğiniz gibi 2019’da Muğla’nın 13 ilçesinden 7’sini AK Parti Belediyeciliği ile buluşturduk. Komşu ilçeniz Yatağan’ın çehresi değişirken Milas’a baktığınızda, çöp burada, çukur burada, hizmet yok, hiçbir şey yok. Milas’ın 5 yılı gitti. Peki bu sefer kaybedecek bir 5 yılımız var mı? Yok. Yani bu sefer işi, ehline vereceğiz. 
Geçen dönem Muğla’daki 7 belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi’nin yapamadığı her türlü hizmeti merkezi hükümetten alarak kendi bölgesine taşıdı. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Milas’a 5 yılda sadece turistik gezi amaçlı geldi. Onun dışında başkanı Milas’ta göremedik” dedi.     
Gökcan’ın ardından bu kez yine önceki dönem Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir kürsüye geldi ve şunları söyledi:
“10 yıl belediye başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yapmak nasip oldu. Bu dönem bize, ağabeylik yapma görevi düştü. Rüştü başkan siyasete yıllarca emek vermiş bir kardeşimiz. Her defasında küçük nüans farkıyla kaybetti ama bu dönem Rüştü başkanla Milas, her türlü hizmeti alacak.”
“MİLAS’IN İKTİDARLA ULUŞMA ZAMANI GELDİ GEÇİYOR”
Demir’in ardından kürsüye bu kez Muğla Milletvekili Yakup Otgöz geldi. Otgöz, 9 yıl Seydikemer Belediye Başkanlığı’nı yaptıktan sonra milletvekili olduğunu belirterek; “Başkanlık yaptığım dönemde Seydikemer gerçekten bir köyü andırıyordu. Merkezi hükümetten aldığımız hizmetlerle bugün Muğla’nın en modern ilçelerinden birine dönüştü. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. 5 yılda bir geliyor. Muğla’nın tüm ilçelerini gezmiş bir vekil olarak Milas’ı, Milas’ın köylerini de gezdik. İnanın ihtiyaçlarınız çok fazla. İktidarla buluşma zamanı geldi, geçiyor. Eğer önümüzdeki 5 yıl da geçerse kimse kusura bakmasın, haydi eyvallah dersiniz. Geri dönüş yok. Zaman birlik ve beraberlik zamanı... Dargınlık, kırgınlık değil, tek yumruk olma zamanıdır. Biz son 10 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin ne yaptığına bakmayacağız. Biz önümüzdeki 5 yılda ne yapacağız, ona bakmalıyız” dedi.
Milletvekili Otgöz’ün ardından Cumhur İttifakı’nın Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya kürsüye geldi.
 “SİYASET, OMURGALI İNSANLARIN YAPACAĞI BİR İŞTİR”
“Siyaset, insana hizmet için yapılan bir iştir. Politika ayrı, siyaset ayrıdır. Siyasetin asıl amacı bulunduğu bölgeye hizmet etmektir. İnsan, siyasetin malzemesi değil, insan siyasetin özüdür. Milas, geçmişte uygarlıklara başkentlik yapmış bir kent ancak bugünkü durumunu şöyle hafızlarımızdan gözlerimizin önüne getirelim. Bugünkü Milas’ın yolunda yol yok, trafiğinde trafik yok, geçmişte Milas ile özdeşleşen pazaryerini derseniz, geçmişten izi yok. Milas’ın girişinde bir baraka görünümünde bir otobüs terminali var. Bunlar bizlere yakışıyor mu? Yakışıyorsa takdiri sizlere bırakıyorum.
Doğalgaz olayı bir bilmeceye dönüştü. Gelen bir doğalgazı halkımızın hizmetine sunamadılar. Bodrum’u besleyen çiftçilerimiz, Pazar esnafımız sebze-meyve almak için gece yarısı yollara düşerek başka illere gidiyor. Milas’a modern bir sebze-meyve hali yakışmıyor mu? Yakışmıyorsa takdiri size bırakıyorum.
Yol, parke, temizlik gibi işler belediyelerin asli görevleridir. Bunları bir kenara bırakıyorum. Yıllardır bir imar planı değişikliğini yapamadılar. Köyleri, mahalleleri yaşanacak bir hale getiremediler. Geçmişi olan, tarihi birikimi olan bir Milas diyoruz. Çevrenize bir bakın. Yıkılmak üzere tarihi binaları görüyoruz. Bunları restore etmeyi becermediler. Eğer 31 Mart’ta yetkiyi bize verirseniz, o binalar restore edilecek ve butik otele dönüştürülerek Milas ekonomisine ve Milas kültürüne kazandırılacak.
Bugün Milas’ın tam ortasından geçen bir Balavca Deresi’ni hepimiz biliyoruz. Bugüne Balavca Deresi; sineğin, kokunun, çöpün merkezi haline geldi. Resmen Milas’ı sağlık açısından tehdit ediyor. 
Devletin, dört dörtlük yaptığı bir hastaneye, giriş-çıkışını sağlayacak bir kavşağı dahi yapamayan bir anlayışa artık dur demenin zamanı gelmedi mi?
Elbette tarihimize sahip çıkacağız. 2 ve 3’ncü derece sit alanlarını imar planı değişikliği ve ilgili kurumlarla yapılacak ortak çalışma ile Anıtlar Kurulu’nu olumsuz anlamda bu kentin başına bela olmaktan kurtaramayan bir belediyeden kurtulma zamanı gelmedi mi?
Milas’ı çevreleyen dağlardan elde edilen madenler nedeniyle her gün tozunu yutuyoruz. Madeni taşıyan maden kamyonları yüzünden kent trafiği keşmekeş bir durumda ve sadece o bölgedeki bir avuç insana faydası dokunuyor. Çünkü o madenler yurtdışına ihraç ediliyor. Tamam ülkemiz döviz kazanıyor fakat neden Milas’a bir seramik fabrikası yapılarak yüzlerce gencimiz istihdam edilmiyor? Yetki bize verilirse, seramik fabrikası sahipleriyle görüşülerek en az 5 bin kişinin istihdam edileceği bir fabrika sözü veriyorum.
Kısaca 1989’dan bu yana yani 35 yıldır bu kenti yöneten zihniyet sayesinde Milas, halen yerinde sayıyor. Yerinde saymakla kalmıyor, adım adım geriye götüren bu zihniyet, Milas’ın bu halde olmasının sebebidir.
Bu nedenle diyoruz ki; tutun elimizi, birlik ve beraberlik içinde olalım. Milas Belediyesi’ni hep birlikte yönetelim. Milas Belediyesi bir siyasi partinin, belirli bir grubuna hitap eden bir kurum olmasın. Milas Belediyesi belirli kişilerin kapısını açıp girdiği bir kurum olmasın. Milas Belediyesi; tüm Milas’ın, bütün vatandaşları kucaklayan, hiçbir siyasi görüşü ayırt etmeden herkese eşit hizmet götüren bir belediye olsun” diyerek Milaslılardan yetki istedi.
“İMAR PLANI DEĞİŞMEYEN MUĞLA, KAÇAK YAPI CENNETİNE DÖNÜŞMÜŞ”
Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için düzenlenen programda son konuşmayı Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın yaptı. Ayaydın, son 10 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı değişikliği yapılmadığı için vatandaş kaçak yapıya yönelmiş; ruhsatsız, temelinde ne kadar demir, çimento kullandığı belli olmayan, statik hesapları bilinmeyen binaların yapıldığını belirterek; “Önceliğimiz hemen imar planında yapılması gereken değişikliği yaparak binalarımızı kayıt altına alacağız. Bunu yaparken paydaşımız olan Mimarlar Odası, Harita Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ile ortak çalışarak yapacağız. Çünkü Muğla fay hattında olan bir il. Dolayısıyla bugünden tezi yok gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” diyerek, Muğla merkezi ve tüm ilçeleri gerçek belediyecilikle, AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmak zorundayız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelası kesildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fevzi Topuz: “Güllük Mahallemizin sorunlarının farkındayız”Önceki Haber

Fevzi Topuz: “Güllük Mahallemizin sorunl...

Milas’ta Motosiklet ile Otomobilin Çarpışması Sonucu 1 Kişi YaralandıSonraki Haber

Milas’ta Motosiklet ile Otomobilin Çarpı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar