Demokrat Parti Milas Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Serçek, gazetecilere yaptığı açıklamada asbestli kanserojen boru iddialarına açıklık getirdi. Serçek ayrıca OSB, doğalgaz ve diğer seçim vaatleri hakkında açıklamalarda bulundu
Demokrat Parti Milas Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Serçek, Milas'ta görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Serçek tarafından düzenlenen basın açıklamasına DYP eski Muğla Milletvekili İrfettin Akar, DP Milas İlçe Başkanı Abdullah Barış Kisirlioğlu ve DP Milas Belediye Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti.
Sözlerine, “Bugün takriben bir ayı yakın zamandan bu yana kampanyamızı yürütüyoruz. Sahada gördüğümüz çok olumlu mesajlar var. Gerçekten Milas halkı hizmete susamış, büyük bir teveccüh gösterdi partimize ve şahsıma karşı” diyerek başlayan Serçek, “Önceliklerimiz var, önce altyapı ile ilgili tüm eksikliklerin giderilmesi lazım. Burada benim ilk gördüğüm gençlere yönelik işsizlik söz konusu. Müthiş bir işsizlik var Milas’ta. Tabi, Milas Belediyesi olarak biz 1997 yılında Organize Sanayi Bölgesini başlatmıştık. Hemen programa aldırdık, o zamanki Ticaret Odası Başkanı ile Ankara’ya gittiğimizde Milas’a dönmeden 80 Milyar Lira para, Halk Bankası Milas Şubesi’ne yatmıştı. Bizden sonra 22 yıl geçti henüz altyapısı bitirilemedi. İnşallah belediye başkanı olursak, ekibimiz ile birlikte gerekli temasları kuracağız. OSB’nin altyapısını bir an önce bitireceğiz. Ve ondan sonra bölgemizin ihtiyacı olan fabrikaları ilçemize getireceğiz. Hem bölgemizi kalkındıracağız hem de işsizliği bitireceğiz.” dedi.
Köylerde genç ve üreten nüfus kalmadığını belirten Serçek, “ Biz eskiden Doğruyol Partisi, Demokrat Parti olarak çiftçinin ve küçük esnafın partisiyiz. Milas’ın ekonomisi tarıma dayalıdır. Eğer çiftçi üretmezse, çiftçi kazanmazsa Milas esnafının da kazanma şansının olmadığını bilmiyoruz. Cumhuriyet Caddesi’ni geziyoruz, ölü şehir gibi. Yarısı boş, esnaf siftah bile yapamıyor. Neden diye araştırdığımız zaman bunun temelinde köylülerimizin üretmediğini görüyoruz. Köylülerimizin kazanamadığını görüyoruz. Bunun için tedbirlerimiz var. Üretici birlikleri kuracağız, bu vasıtayla köylülerimizin giderlerini hafifleterek, Milas’ta hal teşkilatını kuracağız. Milasımızın muhtelif noktalarında satış birimlerini kuracağız. Köylülerimizin ürünlerine alım garantisi vereceğiz” şeklinde konuştu.
Milas’ta kültür turizmini geliştireceklerinin altını çizen Serçek, “27 antik kente sahip bir şehir burası. Neden bir Şirince gibi olmasın, neden bir Safranbolu olmasın. Binin üzerinde tescilli binamız var. Üniversitemiz var, restorasyon bölümümüz var. Altyapımız oluştu. Benim 1994 yılında belediye başkanı olduğumda maalesef bir restorasyon bölümümüz yoktu. Nedime Beler Kız Yurdu’nu ben 2-3 ay gibi kısa bir sürede restore ettim ve hemen Muğla Üniversitesi Rektörü’yle anlaşma sağladık ve Milas’a restorasyon bölümünü ilk olarak açtıran benim.Çok güzel yayla köylerimiz var. Bu köylerimizde hali hazırda tarihi taş evlerimiz var. Bunlar tekrar elden geçirilebilir. Satış noktalarıyla, yöresel yemekleriyle Ören’den, Bodrum’dan, Güllük’ten turistler aynı zamanda buraya çekilebilir. Eskiden benim dönemimde sadece Salı Pazarı’na çok sayıda turist geliyordu.” ifadelerini kullandı.
Serçek sözlerine şöyle devam etti.
"Belediyecilik teknik bir iştir, tesadüfi bir iş değildir. Soruyorum, cari harcamaların genel bütçeye oranı nedir? Ben bilmiyorum şu anda. Normali bunun yüzde 30’u geçmemesidir. Yani cari harcamaların belediye bütçesine oranı yüzde 30’u geçiyorsa demek ki o belediye tıkanmıştır. Artık yatırım yapamaz hale gelmiştir. Borç, maaş ödemekte zorlanıyor demektir. Milas Belediyesi kapalı bir kutu. Ben şu anda adayım ama belediyenin ne durumda olduğunu bilmiyorum. Ben 1994 yılında Fevzi Topuz'dan aldığım zaman bu oran 69.7 idi. O belediyenin yatırım yapmasi, borçlarını ödemesi mümkün değildi. Ama devrederken 25’e düştü bu oran. Hiçbir borcumuz yoktu. Şayet biz başkan seçilirsek salon ortamında her şeyi yayınlayacağız. Ne olduğunu Milas halkı bilecek.”
“1994’te ne vaat ettiysem hepsini tek tek yerine getirdim. Hiçbir resmi kuruma hiçbir borç bırakmadım. Şimdi daha tecrübeliyiz. Ekibimizin hepsi siyasi kişilikler. Milas'ı bilen tanıyan isimler. Evet, biz bu seçime sonradan katıldık ama diğer partilerden çok daha hazırız. Hepimiz el ele verdik, Milas halkının sorunlarını çözmek için yola koyulduk.”
"Doğalgaz ile ilgili de malumunuz Yatağan'a kadar geldi. Firmanın Milas'tan istediği 3 bin abone garantisidir. Bu bence çok basit. En azından bir teminat mektubu ile bile çözülebilir. Çünkü Milas hava kirliliğine maruz kalan bir ilçe. Bana göre derhal yapılması gerekirdi. 2014 yılında bir dostum aracılığıyla Muhammet Başkan'a yol gösterdim. 35 kilometrelik Yatağan'a gelen doğalgazın Milas'a gelmemesi için hiçbir neden yoktur. Göreve gelirsek ilk müracaatımız doğalgaza olacak. Milas'ta hava kirliliği kalmayacak inşallah. Bazı aday arkadaşlarımız 'biz bakandan söz aldık’ şeklinde konuşsa da bunun bakanlıkla ilgisi yok. Sonuçta Yatağan'da iktidar partisinin belediyesi yok ama doğalgaz var. Birçok ilçe aldı. Milas'ın almaması mümkün değil. Çok rahat şekilde halledeceğimiz bir konu. Bunun iktidarla alakası yok, bana göre tamamen belediye ile ilgili bir konu.”
"Biz Milas'ın içme suyu sorununu İller Bankası aracılığıyla çözdük. İller Bankası o yıllarda bu boruları döşemek üzereyken bu soruldu. Gelen cevapta ise şu ifadeler vardı: “Sindirim yoluyla alındığı takdirde hiçbir sorun yok ancak önlem alınmadan kesilip, biçilirse kanserojen etkisi var.” Tüm belgeler resmi evraklar içerisinde mevcut. Kendi kafamızda göre yaptığımız bir iş değil, Sonuçta devletle yapıyoruz biz bu işi.”
Yorum Yazın