MİLAS İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KURBAN BAYRAMI İÇİN DENETİM ATAĞI…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLAS İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KURBAN BAYRAMI İÇİN DENETİM ATAĞI…
Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarı ve kesim yerlerinin denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Serkan Demir

İlçe genelinde güvenli ve sağlıklı bir kurban kesimi sağlamak amacıyla yürütülen denetimler, vatandaşların kurban ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için titizlikle gerçekleştiriliyor.

Müdürlük ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinde hijyen kurallarına uygunluk, hayvan sağlığı ve refahı, belge ve izinlerin kontrolü gibi konularda kapsamlı incelemelerde bulunuyor. Denetimler sırasında, hayvanların sağlık raporlarının kontrol edilmesi, kayıtlı ve küpeli olmaları, satıcıların gerekli belgeleri bulundurması gibi hususlar da titizlikle inceleniyor.

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Amacımız, kurbanlık hayvanların sağlıklı ve hijyenik koşullarda satışa sunulmasını ve kesimlerinin yapılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda, kurban satış yerlerinde ve kesim alanlarında belirlediğimiz standartların eksiksiz olarak uygulanması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Müdürlük, denetimler sırasında tespit edilen eksiklikler ve uygunsuzluklar hakkında gerekli uyarı ve yaptırımları uygulamaktan çekinmeyeceğini belirterek, vatandaşları da kurbanlık hayvan alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kurbanlık hayvan alacak kişilerin, hayvanların sağlıklı ve belgelerinin tam olmasına özen göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların kurban ibadetlerini huzur ve güven içinde gerçekleştirebilmeleri için denetimlerine bayram süresince de devam edeceğini duyurdu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Bafa Gölüne Yangın Söndürme Uçağı DüştüÖnceki Haber

Milas Bafa Gölüne Yangın Söndürme Uçağı...

BAŞKAN TOPUZ’DAN VALİ AKBIYIK’A ZİYARETSonraki Haber

BAŞKAN TOPUZ’DAN VALİ AKBIYIK’A ZİYARET

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar