Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

MİLAS TİP’TE YEREL SEÇİM MESAİSİ BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLAS TİP’TE YEREL SEÇİM MESAİSİ BAŞLADI
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milas İlçe Teşkilatı tarafından, bugün ilçe binasında Milas Belediyesi Meclis Üyesi aday adaylarının başvurusu kabulü ve tanıtım toplantısı yapıldı.

TİP Milas İlçe Teşkilatı’na 6 kişi belediye meclis üyeliği için başvuruda bulundu. İlçe Başkanı Cem Nurgün, Bade Dudu Takım, Fikret Çoban, Ergun Sibel Yücel, Yener Onur Baydar, Muhammet Levent Erkan ve Besalet Alkaya’nın belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuruları kabul etti. Aday adayları kendilerini tanıtarak, neden belediye meclisinde yer almak istedikleri hakkında kısa birer konuşma yaptı.

Aday adayların tek tek başvuru evraklarını teslim alan ve başarılar dileyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Cem Nurgün, “Laf olsun diye belediye başkanı adayı çıkarmak istemedik. Kimi istemediğimizi biliyoruz. Belediye meclisi bizim için çok önemli. Meclise girmek istiyoruz. Belediye başkanı kim olursa olsun onları çok aktif bir şekilde denetleyeceğiz.” dedi.

Daha sonra aday adayları kendilerini tanıtarak, kısa birer konuşma yaptı.

İlk konuşmayı yapan Fikret Çoban, “Çok seçim çok demokrasi demekmiş gibi bir algı yaratılıyor. 7 ay önce seçim vardı 3 sonra yine bir seçim var. Çok demokratik işleyen bir sistem varmış gibi popüler partilerde, burjuva partilerinde aday enflasyonu var.

Ama Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay için verdiği hak ihlali kararı uygulanmıyor.

Bireysel hak ve hürriyeti gasp ediliyor. Sadece sandık demokrasisi ile sorunlar çözülmüyor, bastırılıyor, görmezden geliniyor. Belediyenin başına kim geçerse geçsin rutin işler zaten yürür. Çöp, kanalizasyon, park bahçe işleri daire amirleri tarafından yerine getirilir. Kurumların bilgi birikimleri orda çalışan insanların tecrübeleri rutin işleri yerine getirir.

Fakat kentin dokusu, kültürel geçmişi, insanların sağlığı, ihtiyacı, yoksulluğu, inancı ve kimliği, engelli durumları, doğası, suyu, ormanları, kamusal alanları, hayvan hakları ekseninde bir belediyecilik ancak sosyal ve kamusal belediyecilik anlayışı ile mümkündür. Biz bunları anlatacağız, bunlar üzerinden siyaset üreteceğiz. Israrla katılımcı, denetlenebilir, halkın söz ve karar sahibi olduğu bir yerel yönetim anlayışını örgütleyip birlikte öreceğiz.” dedi.

Daha sonra söz alan Besalet Alkaya, “İşçi Partisi’nden, devrimcilerinden belediye meclisinde yer alan arkadaşlar canları pahasına orada oy verenleri temsil edecekler. Bana da bu ekibin içinde olmak çok keyif verdi.” derken, Ergun Sibel Yücel ise  “Günümüzde politika bir meslek haline geldi. Biz ancak halkımızın, sözcüsü olabiliriz. Asfalt dökmekle övünen belediyecilikle ilgili sıkıntılarım var. Mecliste olmanın amacı, sokaktakinin sözünü iletmek olmalı. Orada bir post işgal etmek olmamalı. İnsanların sözünü ulaştırmak ve duyurmak için belediye meclisinde olmak isterim.” diye konuştu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
STK ZİYARETLERİNDE SORUNLAR KONUŞULDUÖnceki Haber

STK ZİYARETLERİNDE SORUNLAR KONUŞULDU

SAİM KORKMAZ’DAN İLAÇ KRİZİ AÇIKLAMASISonraki Haber

SAİM KORKMAZ’DAN İLAÇ KRİZİ AÇIKLAMASI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar