Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

SAİM KORKMAZ’DAN İLAÇ KRİZİ AÇIKLAMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SAİM KORKMAZ’DAN İLAÇ KRİZİ AÇIKLAMASI
32. Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Saim Korkmaz, eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısının zamdan değil zammın uygulama tarih aralığından kaynaklandığını ifade eden bir açıklama yaptı. Konunun önemine dikkat çeken Korkmaz, ‘%25 oranında yapılan zammın 19 Aralık 2023 tarihinde açıklanmasına rağmen, uygulanma tarihinin 25 Aralık 2023 diye duyurulmasının sorun olarak eczacıları artık “ilaç hizmeti veremez” noktaya taşıyan ana sebep’ olduğunu söyledi…

32. Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Saim Korkmaz  açıklamasında sıkıntının, ilaca yazılan zammın açıklanma tarihi ile uygulanma tarihi arasındaki zaman farkı olduğunu söyledi.

Saim Korkmaz yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Her yıl sonunda olduğu gibi bu yıl da özellikle son günlerde çok ciddi ilaç yokluğu sıkıntısı ile karşı karşıyayız. İlaç yokluklarının birçok sebebi var ve biz eczacılar her platformda bu sebepleri ve çözüm önerilerimizi dile getiriyoruz. Ancak özellikle son birkaç gündür yoğun bir şekilde yaşadığımız ve biz eczacıları artık “ilaç hizmeti veremez” noktaya taşıyan ana sebep, ilaçlara %25 oranında yapılan zammın 19 Aralık 2023 tarihinde açıklanmasına rağmen, uygulanma tarihinin 25 Aralık 2023 diye duyurulmasıdır. Aradaki bu sürede maalesef hayati öneme haiz ilaçları bile bulmakta zorlanıyoruz. Zammın açıklanma tarihi ile yürürlüğe giriş tarihi arasında bu kadar süre olmamış olsaydı biz bu sorunları bu kadar yoğun yaşamazdık. Yıllardır yetkililerimize yaptığımız uyarılarımıza ve çözüm önerilerimize rağmen hala bu sorunun yaşanıyor olması gerçekten üzücüdür. Halkımızın ilaca erişimini tehlikeye sokan bu durumun bir an önce çözülmesini ve bir daha bu sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin acilen alınmasını talep ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLAS TİP’TE YEREL SEÇİM MESAİSİ BAŞLADIÖnceki Haber

MİLAS TİP’TE YEREL SEÇİM MESAİSİ BAŞLADI

Milas zeytinciliğini geliştirmek için çalışma başlatıldıSonraki Haber

Milas zeytinciliğini geliştirmek için ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar